Samen vinden wij uw droomkoi

Wat houdt een zoekopdracht in? Door een nauwe samenwerking met geroemde collega koispotter Siebe San en uitstekende relaties met de bekende kwekers, zijn wij in staat om de koi met de beste potentie te spotten en op het juiste moment te selecteren. Of dat nu live is bij de kweker of via een veiling, samen vinden wij uw droomkoi in wording!

Voor de selectie van jonge VHQ (jumbo) tosai zijn wat mij betreft 2 maanden optimaal:

  • vanaf maart vinden de grote Japanse veilingen plaats en is van veel VHQ tosai het geslacht reeds te bepalen
  • in april bezoeken we de kwekers in Japan wanneer de laatste selecties van de koi de mudponds in gaan!

Bent u op zoek naar nisai, sansai of zelfs oudere koi? Dan is de oktober/ november het juiste moment. Op dat moment worden de mudponds geleegd en daar wil je dan bij zijn.

Via deze pagina geeft u precies aan naar welke koi u op zoek bent en wat uw budget * is.

* het minimale budget voor een serieuze koi search is € 1.000,-

Nadat u alles heeft ingevuld, neem ik contact met u op om de details af te stemmen. Vooraf spreken we ook een budget af. Wij gaan vervolgens op zoek naar uw droomkoi en staan direct met u in contact met foto en video. Wel even rekening houden met het tijdsverschil… Wanneer u enthousiast bent over de geselecteerde koi(s), geeft u het akkoord en verzorgt dan direct de betaling (vooraf een potje maken is wel gemakkelijker). Ik kan de koi dan officieel vastleggen.

Afhankelijk van uw wensen kan de koi in veel gevallen in azukari blijven bij de kweker tegen een meerprijs. Deelname aan een show in Japan met uw top koi kan ook in veel gevallen. Dit ligt uiteraard aan de kwaliteit.

Maar wat ik persoonlijk het leukste vindt en wanneer u niet kunt wachten om de koi live te zien, kunt u deze ofwel bij mij in opgroei onderbrengen ofwel kiezen voor uw eigen opgroei (na een quarantaine). Direct afhalen vanaf Schiphol en in een eigen quarantaine onderbrengen behoort na overleg ook tot de opties. Heeft u vragen, aarzel niet om mij even een berichtje te sturen.

Op zoek naar uw droomkoi?

Voorkeur opties